Rakkaudesta ruokaan - Pirkanmaan Keittiömestarit ry
  • Joulumyyjäiset
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä

Mestareiden Illallinen oli elämyksellinen mestareiden ja kisällien taidonnäyte

5/11/2025

 
Edellisen Mestareiden Illallisen menestyksen jälkeen aloimme hyvin pian kartoittaa mahdollisuutta järjestää tapahtumalle jatkoa. Päätimme, että tänä vuonna teema on Suomen luonto, ja siirsimme tapahtuman satokauden mukaan parempaan ajankohtaan: alkuvuodesta loppuvuoteen, pyhäinpäivän iltaan 1.11.2025. Tapahtumapaikaksi valikoitui edellisen Mestareiden illallisen tapaan Ikaalinen Spa & Resort, joka tarjoaa tapahtumalle loistavat puitteet.

Tällaiset tapahtumat vaativat harrastustoimintana pyörivältä yhdistykseltämme paljon suunnittelua ja valmistautumista, jotta kaikki saadaan sujumaan itse tapahtumassa mahdollisimman hyvin. Tapahtuman aktiivinen suunnittelu alkoi jo alkukesästä ja heinäkuussa oltiin jo ensimmäisissä yhteistyöpalavereissa Ikaalisissa sopimassa askelmerkkejä. Edellisvuoden kokemuksista Ikaalinen Spa & Resortissa oli suunnittelutyössä valtavasti apua.
Kuva
Picture
Heti paikan ja ajankohdan varmistuttua alkoi mestariryhmän kokoaminen. Se ei ollut vaikeaa, koska tapahtuma kiinnosti mestareita runsaasti ja mukaan lähti ilahduttavasti sekä kokeneempia tapahtumantekijöitä että yhdistyksemme tuoreimpia jäseniä.

Menua päätettiin hieman pidentää viime vuodesta, jotta mestarit pääsivät esittelemään taitojaan mahdollisimman laajasti: päädyttiin 10 ruokalajin illalliseen. Lisäksi menussa haluttiin Suomen luonto -teeman lisäksi tuoda esiin hieman perinteistä ruokakulttuuria esimerkiksi tarjoilemalla ensimmäisenä alkuruokana liemi (joka saikin todella vuolaat kehut maukkaudestaan). Menun annoksille viinit oli ansiokkaasti valikoinut tapahtumapaikan ravintolapäällikkö Helena tiimeineen. Ruuan ja juoman paritusta kehuttiin illan aika onnistuneeksi ja toisiaan täydentäväksi.

Kukin mestari esitteli itse omat ruokalajinsa vieraille. Näin annoksille tuli kasvot ja vieraat saivat kuulla tarkemmin, mitä lautasella milloinkin oli.
Picture
Kuten aina yhdistyksemme tapahtumissa mielellämme teemme, otimme myös nyt mukaan kisällijäseniämme. Tällä kertaa kisällimme olivat jo etukäteen mestareiden Anette Mellin ja Ilkka Isotalo opissa - toki myös paikan päällä tapahtumassa. Tälläinen mestari-kisälli -työpariajattelu on ilahduttavasti alkanut juurtua luontevaksi osaksi yhdistyksemme toimintaa ja siihen tulemme panostamaan myös tulevaisuudessa.
Kuva
Tänä vuonna tarjoilusta vastasivat Tampereen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijat. Heitä ohjasivat kokeneemmat kolmannen vuoden opiskelijat sekä opettajansa, keittiömestari Arja Luiro ja Pilvi Torvinen. Monelle opiskelijoista tapahtuma oli ensimmäinen kerta tarjoilutehtävissä, ja paljon olikin täysin uutta ja hyvin jännittävää. Tästä huolimatta opiskelijat suoriutuivat tehtävästään erittäin hienosti. Kiitosta sai erityisesti opiskelijoiden asenne ja halu onnistua sekä vilpitön palvelualttius. Suuret kiitokset vielä koko TAMK:n porukalle
Kuva
Picture
Illallisella annettiin tällä kertaa myös ammattikunnan tunnustuksia, jotka luovuttivat kattojärjestömme Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Markku Ojala sekä Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Aarne Hietamäki. Cordon bleu -käädyt myönnettiin keittiömestari Juha Jukantuvalle Etelä-Suomen Keittiömestareista. Juha on toiminut erittäin aktiivisesti yli maakuntarajojen yhteistyössä Pirkanmaan Keittiömestariyhdistyksen kanssa.

Tilaisuudessa myös Pirkanmaan Keittiömestareiden edellinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Ari Myllyniemi nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi ja hän sai kunniapuheenjohtaja-mitalin. Ari toimi puheenjohtajana 25 vuotta, jona aikana yhdistyksemme kasvoi ja kehittyi paljon. Arin kädenjälki tulee säilymään ja näkymään yhdistyksemme toiminnassa aina.
Kuva
Juha Jukantupa (vasemmalla), Markku Ojala, Aarne Hietamäki
Picture
Ari Myllyniemi (oikealla)
Paljon onnea molemmille palkituille!

Suuret kiitokset tapahtuman onnistumisesta Ikaalinen Spa & Resort, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä kaikki yhteistyökumppanimme ja tapahtumaan osallistuneet, illallisvieraat ja muista alueyhdistyksistä mukana olleet keittiömestarit. Kiitokset myös Etelä-Suomen Keittiömestareille, jotka muistivat meitä pirkanmaalaisia upealla käsintehdyllä keittiöveitsellä.

​
Ensi vuoden Illallisen ideointi on jo käynnistetty – ota siis somekanavamme seurantaan!
Aki
rahastonhoitaja


kuvat: Aki, Aarne, Kirsi, Markku, Pasi
< Hakemistoon


    Näytä hakemisto

    Valitse aika:

    marraskuu 2025
    lokakuu 2025
    elokuu 2025
    heinäkuu 2025
    saattaa 2025
    maaliskuu 2025
    joulukuu 2024
    lokakuu 2024
    syyskuu 2024
    heinäkuu 2024
    saattaa 2024
    huhtikuu 2024
    maaliskuu 2024
    helmikuu 2024
    tammikuu 2024
    marraskuu 2023
    lokakuu 2023

    Valitse aihe:

    All
    Aamiainen
    Aarne
    Aki
    Anne
    Arla
    Atria
    Chefs Day
    Ikaalinen
    Illallinen
    Kalamarkkinat
    Kespro
    Kilpailu
    Kisällit
    Kokous
    Markkinat
    Messut
    Myyjäiset
    Opiskelijat
    Paula
    Pirjo
    Retki
    Rollfoods
    RS-Tukku
    Workshop
    Yhteistyökumppanit

    Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
Kuva
Ota yhteyttä
Yhteistyökumppanit
Tietosuojaseloste ja evästeet
COPYRIGHT (C)  PIRKANMAAN KEITTIÖMESTARIT RY  2013-2025.
​Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.
  • Joulumyyjäiset
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä