Kevään talviset Kalamarkkinat ja mestarit Suvi-laivalla keittämässä - sunnuntaina sentään paistoi23/4/2024
Viikonloppuna 19.-21.4.24 päästiin järjestämään vuoden ensimmäisiä Tampereen Kalamarkkinoita melko hyisessä säässä. Pirkanmaan Keittiömestarit valtasivat tuttuun tapaan Suvi-laivan kannen soppatykin ja pariloiden kanssa. Tällä kertaa mukana oli myös lumilapio ja sille oli todellakin käyttöä. Mestarien osalta viikonloppu alkoi jo keskiviikkona, kun soppatykki lähti Salosen Markun matkassa kohti Finlaysonin Palatsia. Palatsi toimi muutenkin Kalamarkkinoiden hot spotina, sillä raaka-aineet ja misaajat kohtasivat siellä torstaina. Talkoisiin oli mahtavasti lähtenyt mukaan myös uusia jäseniä, niin nuorisojäseniä kuin varsinaisia! Samana päivänä, kun osa porukasta esivalmisteli Palatsilla, osa oli päässyt Laukontorilla Suvin kannella teltan kasaukseen ja laskemaan soppatykin juhlallisesti paikoilleen. Kalamarkkinat on aina iso ponnistus yhdistykselle: soppatykin nostaminen Suvi-laivan kannelle sekä käytännössä kokonaisen keittiön tuominen kylmiöineen ja rosteripöytineen vaatii työtä ja käsipareja! Ruokatuotteiksi oli valikoitunut tuttuun tapaan Pirkanmaan paras lohikeitto, lohirieska sekä uutuutena merellinen paella. Paellaan saatiin kanaa sekä merenherkkuja, mustekalaa, simpukoita ja jättiravunpyrstöjä, yhteistyökumppaniltamme. Lohta tarvittiin tuttuun tapaan paljon, sillä lohikeittoa menee tunnetusti soppatykeittäin sekä paikalla syötäväksi että mukaan. Santsatakin sai, kuten aina. Perjantai alkoi hyytävässä säässä klo 6, kun keittovuorolaiset sytyttivät tulet tykin alle. Vielä ei sentään lunta näkynyt - sen vuoro oli vasta lauantaina... Säästä huolimatta jonkin verran urheita markkinakävijöitä löysi keittiömestarien teltalle sekä perjantaina että lauantaina. Ihan sellaista totuttua ryysistä ei kuitenkaan ollut nähtävissä. Vasta sunnuntaina, kun aurinko paistoi, torille saapui reilummin kävijöitä. Monet osasivat tottuneesti suunnistaa juuri Suvi-laivalle sekä lohisopan että tuttujen mestarien luo. Tuotteita kehuttiin ja paellakin herätti kiinnostusta ja positiivista palautetta asiakkailta. Iso kiitos vielä mestareille, Suvi-laivan väelle ja yhteistyökumppaneillemme, jotka osallistuivat tapahtumaan: Arla Pro, Atria, Jepuan Peruna, Kalaneuvos, Kalatukku Eriksson, Kespro, Paulig, Rollfoods, RS-Tukku, Snellman ja Suomen Tuoretukku. Kiitos Mika Hellstén Finlaysonin Palatsin keittiön lainasta! Toivottavasti syksyllä Kalamarkkinoita päästään viettämään paremmassa säässä. Anne Caspersson Hallituksen jäsen Kuvat: Aki, Jani, Markku
|
Näytä hakemistoValitse aika:
maaliskuu 2025
Valitse aihe:
Kaikki
Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
|