Rakkaudesta ruokaan - Pirkanmaan Keittiömestarit ry
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä

Tunnustukset

Suomen Keittiömestarit ry:n jäsenet ovat käyttäneet sinistä nauhaa - Cordon Bleu - ammattikunnan tunnuksena vuodesta 1974 alkaen. Cordon bleu yhdistetään yleensä parhaiten vasikanleikkeeseen; käytännössä se on kuitenkin nimitys huippuluokan ruoille ja niiden tekijöille.

Käsitteen lyhyt historia. Markiisitar Françoise d’Aubigné de Maintenon, kuningas Ludvig XIV:n toinen vaimo, perusti 1600-luvun lopulla varattomille aatelistytöille tarkoitetun koulun, joka tuli tunnetuksi keittotaidon opetuksestaan. Sininen nauha oli koulun 17 vuotta täyttäneiden oppilaiden merkki. 1890-luvulla ranskalainen journalisti Marthe Distel perusti ruoanlaittoa käsittelevän La cuisinière Cordon Bleu -aikakauslehden, joka tarjosi lukijoilleen myös käytännön oppitunteja ruoanlaitossa; ensimmäinen pidettiin Pariisissa kuninkaallisen Palais Royalin keittiöissä tammikuussa 1895. Oppitunnit kehittyivät lopulta nykyäänkin toimivaksi maailmanlaajuiseksi verkostoksi Le Cordon Bleu -kouluja, joiden tunnus on sininen nauha.

Cordon Rouge on korkein ammattikuntatunnustus eli käädyt ansiokkaalle jäsenelle, joka on tehnyt arvokasta työtä oman maansa yhdistyksen hyväksi. Suomalaiselle keittiömestarille sen myöntää Pohjoismainen keittiömestarien yhdistys Suomen Keittiömestarit ry:n ehdotuksesta. Cordon Bleu -käädyt myöntää Suomen Keittiömestarit ry alueyhdistyksen hakemuksesta.

> Lue lisää ammattikuntatunnustusten säännöistä, käytöstä ja myönnetyistä tunnustuksista: https://chefs.fi/ammattikuntatunnukset

Käädyt saaneet pirkanmaalaiset keittiömestarit

Cordon Rouge
Kuva
Myönnetty 1985
Keijo Olander

Kuva
Myönnetty ​1991
Juha Niemiö

Kuva
Myönnetty ​2017
Ari Myllyniemi

Kuva
Myönnetty ​2019
Hannu Wiss

Cordon Bleu d'Or 
1996 Juha Ihalainen
1998 Keijo Niemi
1998 Harri Peltonen
2004 Aija Viitaniemi
2004 Hannu 
Häyrynen
2004 Leena Raivio

2012 Reino Hokkanen
2012 Heikki Kauppila
2012 Jouko Leppänen
2014 Markku Immonen
2014 Arja Luiro
2015 Jukka Virtanen
2018 Ilkka Isotalo
2018 Tauno Pohjola
2018 Mika Roito
2020 Petri Kerkkänen
​2024 Jani Forssell
2024 Hannele Mansikkamäki
2024 Markku Salonen
Cordon Bleu
19xx Liisa Lamppu
19xx Mika Lehtinen 
19xx 
Pekka Routtu
19xx Päivi Talvinen
1983 Veijo Lötjönen
1983 Mirja Niemi
1983 Martti Torkkel
1994 Jaakko Antila
1998 Markku Malinen
2002 Simo Aaltonen
2007 Mirja Ritala
2010 Heimo Karne
2010 Arto Rastas
2014 Pekka Tolppa
2018 Mika Sirkiä
2018 Janne Töllinen
2018 Kristian Vuojärvi
2020 Anette Mellin
2020 Jarkko Pulkkinen
2024 Pirjo Aakkula
2024 Mika Hellstén
2024 Juha Kaasalainen
2024 Aki Koivuniemi
2024 Teija Vainiola

< Yhdistys-sivulle
Kuva
Ota yhteyttä
Yhteistyökumppanit
Tietosuojaseloste ja evästeet
COPYRIGHT (C)  PIRKANMAAN KEITTIÖMESTARIT RY  2023-2025.
​Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä