|
Edellisen Mestareiden Illallisen menestyksen jälkeen aloimme hyvin pian kartoittaa mahdollisuutta järjestää tapahtumalle jatkoa. Päätimme, että tänä vuonna teema on Suomen luonto, ja siirsimme tapahtuman satokauden mukaan parempaan ajankohtaan: alkuvuodesta loppuvuoteen, pyhäinpäivän iltaan 1.11.2025. Tapahtumapaikaksi valikoitui edellisen Mestareiden illallisen tapaan Ikaalinen Spa & Resort, joka tarjoaa tapahtumalle loistavat puitteet. Tällaiset tapahtumat vaativat harrastustoimintana pyörivältä yhdistykseltämme paljon suunnittelua ja valmistautumista, jotta kaikki saadaan sujumaan itse tapahtumassa mahdollisimman hyvin. Tapahtuman aktiivinen suunnittelu alkoi jo alkukesästä ja heinäkuussa oltiin jo ensimmäisissä yhteistyöpalavereissa Ikaalisissa sopimassa askelmerkkejä. Edellisvuoden kokemuksista Ikaalinen Spa & Resortissa oli suunnittelutyössä valtavasti apua. Heti paikan ja ajankohdan varmistuttua alkoi mestariryhmän kokoaminen. Se ei ollut vaikeaa, koska tapahtuma kiinnosti mestareita runsaasti ja mukaan lähti ilahduttavasti sekä kokeneempia tapahtumantekijöitä että yhdistyksemme tuoreimpia jäseniä. Menua päätettiin hieman pidentää viime vuodesta, jotta mestarit pääsivät esittelemään taitojaan mahdollisimman laajasti: päädyttiin 10 ruokalajin illalliseen. Lisäksi menussa haluttiin Suomen luonto -teeman lisäksi tuoda esiin hieman perinteistä ruokakulttuuria esimerkiksi tarjoilemalla ensimmäisenä alkuruokana liemi (joka saikin todella vuolaat kehut maukkaudestaan). Menun annoksille viinit oli ansiokkaasti valikoinut tapahtumapaikan ravintolapäällikkö Helena tiimeineen. Ruuan ja juoman paritusta kehuttiin illan aika onnistuneeksi ja toisiaan täydentäväksi. Kukin mestari esitteli itse omat ruokalajinsa vieraille. Näin annoksille tuli kasvot ja vieraat saivat kuulla tarkemmin, mitä lautasella milloinkin oli. Kuten aina yhdistyksemme tapahtumissa mielellämme teemme, otimme myös nyt mukaan kisällijäseniämme. Tällä kertaa kisällimme olivat jo etukäteen mestareiden Anette Mellin ja Ilkka Isotalo opissa - toki myös paikan päällä tapahtumassa. Tälläinen mestari-kisälli -työpariajattelu on ilahduttavasti alkanut juurtua luontevaksi osaksi yhdistyksemme toimintaa ja siihen tulemme panostamaan myös tulevaisuudessa. Tänä vuonna tarjoilusta vastasivat Tampereen ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijat. Heitä ohjasivat kokeneemmat kolmannen vuoden opiskelijat sekä opettajansa, keittiömestari Arja Luiro ja Pilvi Torvinen. Monelle opiskelijoista tapahtuma oli ensimmäinen kerta tarjoilutehtävissä, ja paljon olikin täysin uutta ja hyvin jännittävää. Tästä huolimatta opiskelijat suoriutuivat tehtävästään erittäin hienosti. Kiitosta sai erityisesti opiskelijoiden asenne ja halu onnistua sekä vilpitön palvelualttius. Suuret kiitokset vielä koko TAMK:n porukalle Illallisella annettiin tällä kertaa myös ammattikunnan tunnustuksia, jotka luovuttivat kattojärjestömme Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Markku Ojala sekä Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Aarne Hietamäki. Cordon bleu -käädyt myönnettiin keittiömestari Juha Jukantuvalle Etelä-Suomen Keittiömestareista. Juha on toiminut erittäin aktiivisesti yli maakuntarajojen yhteistyössä Pirkanmaan Keittiömestariyhdistyksen kanssa. Tilaisuudessa myös Pirkanmaan Keittiömestareiden edellinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Ari Myllyniemi nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi ja hän sai kunniapuheenjohtaja-mitalin. Ari toimi puheenjohtajana 25 vuotta, jona aikana yhdistyksemme kasvoi ja kehittyi paljon. Arin kädenjälki tulee säilymään ja näkymään yhdistyksemme toiminnassa aina. Paljon onnea molemmille palkituille! Suuret kiitokset tapahtuman onnistumisesta Ikaalinen Spa & Resort, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä kaikki yhteistyökumppanimme ja tapahtumaan osallistuneet, illallisvieraat ja muista alueyhdistyksistä mukana olleet keittiömestarit. Kiitokset myös Etelä-Suomen Keittiömestareille, jotka muistivat meitä pirkanmaalaisia upealla käsintehdyllä keittiöveitsellä. Ensi vuoden Illallisen ideointi on jo käynnistetty – ota siis somekanavamme seurantaan! Aki rahastonhoitaja kuvat: Aki, Aarne, Kirsi, Markku, Pasi Comments are closed.
|
Näytä hakemistoValitse aika:
marraskuu 2025
Valitse aihe:
All
Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
|