Lapin taika ja Espanja läsnä Pirkanmaan Keittiömestareiden vuosikokouksessa 2024 Tampereella28/3/2024
Pirkanmaan Keittiömestarit ry kokoontui maaliskuun 21. päivänä 2024 sääntömääräiseen vuosikokoukseensa, tällä kertaa Lapland Hotels Tampereen palveluiden ääreen yliopiston keskustakampuksen ja Tampere-talon läheisyydessä. Kokouksen aluksi palkittiin Kangasalan Tredusta juuri kokiksi valmistunut Anni Aittokumpu. Perusteluina Annin stipendille olivat kiitettävä koulumenestys, hyvin sujuneet työssäoppijaksot sekä suuri kiinnostus alaa kohtaan, jota hän on opiskeluaikanaan osoittanut. Annille myönnettiin Rosellin Pirkanmaan Keittiömestareille käsin valmistama kokkiveitsi sekä vuoden ilmainen nuorisojäsenyys yhdistyksessä. Onnittelut Annille ja tervetuloa myös mukaan porukkaan, kun päätit liittyä nuorisojäseneksi! Kokouksen jatkuessa käsittelimme niin toimintakertomuksen 2023 kuin myös toimintasuunnitelman 2024. Kuluvasta vuodesta on tulossa yhdistykselle suunnitelman mukaan jälleen vilkas. Jo alkuvuodesta toteutettu Mestareiden Illallinen sekä Lahessa juhlitut Suomen Keittiömestereiden liittopäivät saavat jatkoa seuraavaksi Kala- sekä Kurunmarkkinoista. Virkistyspuolelle on taasen suunnitteilla kesäretki pääkaupunkimme suuntaan, jossa tarkoitus olisi tutustua mm. hotelli- ja ravintolamuseoon. Loppuvuodelle tapahtumaa on suunnitteilla myös, mm. Chefs Day, mutta niistä kerromme lisää sitten, kun suunnitelmat vahvistuvat. Puolen välin paikkeilla kokousta vuorossa oli kaikkien jännittämä ja odottama osuus eli uusien hallituksen jäsenten valinta. Äänestyksen jälkeen hallituksessa uusille kausille jatkamaan valittiin Pirjo Aakkula, Aki Koivuniemi ja varajäsenenä Terttu Ilonen. Uusina jäseninä hallitustyöskentelyyn valittiin Markku Salonen sekä varajäseneksi Mikko Mäkipää. Onnittelut valituille ja tsemppiä koko hallitukselle työhön. Kun suurin jännitys oli saatu hallituspaikkojen jakojen myötä laukaistua oli aika siirtyä uusien jäsenten hyväksymiseen yhdistykseen. Jäsenkokous hyväksyi hallituksen esityksen mukaisesti uudet jäsenet, jotka ovat Matti Kuusi, Nici Tobescu, Janne Salonen ja Paula Stam. Nuorisojäseneksi hyväksyttiin palkittu Anni Aittokumpu. Kaikille lämpimästi tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan. Kokouksen loppuun rahastonhoitaja esitteli kuluvan vuoden budjetin ja kertoi taloustilanteesta. Lisäksi varapuheenjohtaja Aarne Hietamäki kertoi uusista yhteistyökumppaneista ja uudesta toimintamallistamme, jonka tavoitteena on tuottaa laajempaa ja kaikkia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Kokouksen päätyttyä siirryimme hotellin ravintolaan, Ravintola Dabbaliin, nauttimaan illallista. Keittiöpäällikkö Janne Kostamo tiimeineen oli loihtinut illallisellemme kuuden ruokalajin yllätysmenun. Menu noudatteli tyylilleen uskollista lappilaista linjaa ollen samalla myös kekseliäs. Keittiön tervehdyksenä tarjoiltiin suolainen tuulihattu, joka oli saanut täytteekseen kantarellia. Alkuruokana menussa oli siikatartar, jota oli ryyditetty mm. tilliöljyllä; annoksen maku ja raikkaus saivat kiitosta ja asetti odotukset loppumenua kohtaan korkealle. Pääruuaksi tarjoiltu poron ulkofilee ja poron niska oli kirjoittajan henkilökohtainen suosikki. Ennen jälkiruokaa suuta raikastettiin väliruualla, joka oli mustikkasorbet vaniljalumella. Jälkiruoaksi tarjoiltiin makuhermot lopullisesti räjäyttänyt paistettu juustokakku, joka sisälsi lappilaista leipäjuustoa sekä lakkasorbettia ja lakkoja. Tämä hieman Espanjasta vaikutteita saanut mutta hyvin lappilaistunut jälkiruoka sai vuolaita kehuja jäsenistöltämme, eikä suotta! Menun lopuksi kahvin kanssa nautimme jo valmiiksi täysiin vatsoihimme talon marmeladeja. Menukokonaisuuden täydensi erinomaiset viinit, jotka oli valinnut ravintolapäällikkö Katri Karppinen tiimeineen. Hienon illan päätteeksi oli aika suunnata kotiin sulattelemaan niin kokouksen kuin illallisenkin antia. Suuret kiitokset Lapland Hotels Tampereelle, että pääsimme kokoustamaan teille. Palvelu, ruoka ja juoma olivat erinomaisia. Aki Koivuniemi rahastonhoitaja Kuvat: Aarne, Jani, Reino
|
Näytä hakemistoValitse aika:
maaliskuu 2025
Valitse aihe:
Kaikki
Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
|