Rakkaudesta ruokaan - Pirkanmaan Keittiömestarit ry
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä

Lohisoppaa aalloilla keinuen – syksyn Kalamarkkinat 27.–29.9.2024

4/10/2024

 
Syyskuisena perjantaiaamuna klo 7 syttyi jälleen koivuhalkotuli soppatykin pesään Suvi-laivan kannella. Keittiömestarit Ari Myllyniemi ja Juha Niemiö aloittivat aamuhämärissä kermaisen lohikeiton keittämisen.  Ensimmäinen tykillinen valmistui sopivasti kello kymmeneksi, kun markkinat avautuivat.
Kuva
Pirjo ja Aki
Siinä vaiheessa paikalle saapui jo lisämiehitystä annostelemaan ja myymään aina yhtä suosittua lohikeittoa, lohitäytteistä rieskaa sekä kausituotteena ollutta paistettua lapin puikulaperunaa rapuviettelyksellä. Lohikeitto ja lohitäytteinen rieska ovat jo vuosia olleet kalamarkkinoiden peruspilarit.

​Kausituote sen sijaan on vaihtuva ja vuosien saatossa tarjolla on ollut ostereita, tiikerirapuja, paellaa, järvikalaburgeria… noin muutamia mainitakseni. Tämänsyksyinen oli todella maukas ja sai paljon kehuja.
Kuva
Julius ja soppatykki
Perjantain keli – sadetta, tuulta ja lisää sadetta - ei innostanut kovinkaan isoa asiakaskuntaa liikkelle säiden armoille. Onneksi sentään lauantai ja sunnuntai olivat suotuisia, niin esivalmisteluille ja hankinnoille saatiin katetta. Myös työvuorossa olleet keittiömestarit saivat laittaa hihat heilumaan lauantaina ja sunnuntaina.

Tällä kertaa ruoan lisäksi mestarit mainostivat myös tulevia Joulumyyjäisiä; jaossa oli esitteitä jouluksi tilattavista herkuista (lue lisää Joulumyyjäisistä täältä). Asiakkaat olivat innoissaan ja kiinnostuneita, kun tarjolla on mahdollisuus päästä nauttimaan keittiömestareiden jouluherkuista!
Kuva
Lapin puikulaperunaa ja rapuviettelystä
Kuva
Mestarit Keijo, Pirjo, Juha, Aki ja Anette hengähdystauolla
Kalamarkkinat on loistava tapahtuma, josta kerta toisensa jälkeen jää sekä asiakkaille että keittiömestareille hyvä mieli ja hyvä maku suuhun. Kelit ja asiakasmäärät vaihtelevat, mutta jotain hienoa siinä talkootunnelmassa on. Jokaisen panos on tärkeä, oli se sitten ensimmäisten tulien sytyttäjä tai teltan pystyttäjä tai kuorman purkaja. Tällä kertaa mukana oli ilahduttavasti myös uusia tekijöitä konkarien rinnalla!

Kiitos talkooväelle ja yhteistyökumppaneillemme!
 
 
Anne Caspersson

kuvat: Anette ja Markku
< Hakemistoon


Kommentit on suljettu.

    Näytä hakemisto

    Valitse aika:

    elokuu 2025
    heinäkuu 2025
    saattaa 2025
    maaliskuu 2025
    joulukuu 2024
    lokakuu 2024
    syyskuu 2024
    heinäkuu 2024
    saattaa 2024
    huhtikuu 2024
    maaliskuu 2024
    helmikuu 2024
    tammikuu 2024
    marraskuu 2023
    lokakuu 2023

    Valitse aihe:

    Kaikki
    Aamiainen
    Aarne
    Aki
    Anne
    Arla
    Atria
    Chefs Day
    Ikaalinen
    Illallinen
    Kalamarkkinat
    Kespro
    Kisällit
    Kokous
    Markkinat
    Messut
    Myyjäiset
    Opiskelijat
    Paula
    Pirjo
    Retki
    Rollfoods
    RS-Tukku
    Workshop
    Yhteistyökumppanit

    Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
Kuva
Ota yhteyttä
Yhteistyökumppanit
Tietosuojaseloste ja evästeet
COPYRIGHT (C)  PIRKANMAAN KEITTIÖMESTARIT RY  2023-2025.
​Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä