Järjestimme perinteeksi muodostuvan syyskokouksen tänä vuonna TAMK:lla Catering Studio Living Labissa. Kokoukseen osallistui yli 35 jäsentä. Asialistalla oli perinteisesti uusien jäsenten ja nuorisojäsenten hyväksyminen – toimintaamme hyväksyttiin mukaan 2 jäsentä ja 3 nuorisojäsentä! Paikalla oli Metsäkeskukselta Eveliina Oinas, joka avasi kokouksen ja kertoi mestareille hankkeestaan Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä. Hankkeessa lisätään tuottajien osaamista, markkinointia ja yhteyksiä tukkuportaaseen sekä edistetään metsänomistajien ja luontoalan yrittäjien yhteistyötä, mikä parantaa osaamista, avaa uusia markkinointikanavia ja aktivoi uusia metsänomistajia raaka-aineen tuottajiksi. Samalla myös lisätään tietoisuutta, miten raaka-aineita voidaan hankkia eri kerääjäringeistä ja hyödyntää ravintoloiden keittiöissä. Puheenjohtaja Ari Myllyniemi palkitsi kokouksessa uuden stipendiopiskelijan Roni Tulokkaan ja onnittelimme pyöreitä vuosia täyttänyttä Nicu Tobescua. Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Markku Ojala oli paikalla kertomassa meille SKM:n kuulumisia. Monilla alueyhdistyksillä on haasteena uusien jäsenien saaminen ja keskustelua saatiin hyvin aikaan yhdistyksemme jatkuvuuden takaamiseksi, mikä edellyttää uusia ja innokkaita jäseniä mukaan toimintaan ja miten tämä saavutettaisiin. Yhdistyksemme tulee jalkautumaan tulevaisuudessa vielä enemmän kentälle, sillä paras tapa kertoa toiminnastamme on aina kasvokkain. Yhdistyksemme hallitus myös sai jäsenistöltä luvan lähteä edistämään oman varaston ostamista tulevaisuudessa, mikä olisi taloudellisesti meille järkevää. Tästä jatkamme keskustelua kevätkokouksessa jäsenistön kanssa. Syyskokouksen yhtenä tärkeänä asiana on myös tuoda yhteistyökumppanit mukaan ja tarjota heille mahdollisuus tulla juttelemaan ja esittelemään tuotteitaan mestareille. Heitä olikin paikalla runsaasti ja kokouksen jälkeen siirryimme Catering Studion puolelle maistelemaan ja jatkamaan keskusteluita yhteistyökumppaneiden ja jäsenistön kanssa. Yhteistyökumppaneista paikalla oli Rollfoods, joka esitteli mm. täytettyä tunturirieskaansa ja muita makeita herkkuja. Jepuan peruna esitteli uusia valmiiksi maustettuja kypsiä perunoita, Lagerblad tarjoili mm. SKM-yhteistyössä kehitettyä Keittiömestarin lihapullaa ja hirvi-Wallenbergiä. Saarioinen oli tuonut näytille uutuustuotteensa, gluteenittoman porsaanleikkeen – eroa tavalliseen ei huomannut! Arla esitteli uutta sinihomejuustomuruaan, josta oli tehty dippiä sekä parsa-homejuustopiirakkaa. Atrialta oli porsaan ulkofilettä, kanapyöryköitä ja Mestari Forsmanin erilaisia kastikkeita ja niiden kaveriksi sopi loistavasti Lamb Westonin ranskalaiset, mitä myös hallitus ennen kokousta pääsi tuotetestaamaan ja antamaan oman mielipiteensä! RS-Tukku oli paikalla esittelemässä puhtaanapitotuotteitaan ja heillä oli antaa mestareille myös omat ämpärit mukaan, mikä oli selvästi kaikkien mieleen ja mukava muistaminen! Lisäksi olimme saaneet paikalle Salpausselän Kalan, joka esitteli mm. savustettua lohta ja erilaisia rapu- ja kalatahnoja; yhdistyksemme jatkaa keskustelua heidän kanssaan yhteistyön syventämisestä tulevaisuudessa! Jutun kirjoittaja itse unohti kaiken keskellä ottaa enemmän valokuvia yhteistyökumppanien ja muiden mestareiden kanssa, pahoittelut siitä! Mutta se kertonee siitä, että ilta sujui mukavissa merkeissä ja keskustelu soljui. Kiitoksia keittiömestari, lehtori Arja Luirolle ja hänen restonomiopiskelijoilleen, jotka olivat mukana järjestämässä syyskokousta ja auttamassa yhteistyökumppaneita esittelypisteidensä kanssa. Kiitoksia myös yhteistyökumppaneille, kun tulitte paikalla morjestamaan mestareita! Kerrankin meidän ei tarvinnut laittaa ruokaa ja tyytyväiset mestarit poistuivat kohti kotia mahat täynnä herkullisista tuotteistanne ja ämpärit kainalossa. Ensi syyskokousta odottaessa! varapuheenjohtaja
Aarne kuvat: Aki, Jani, Markku Kommentit on suljettu.
|
Näytä hakemistoValitse aika:
maaliskuu 2025
Valitse aihe:
Kaikki
Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
|