> Jos ohjelma ei käynnisty yläpuolella ruutua klikkaamalla, pääset katsomaan sen Youtubessa tästä > Kaikki jaksot Youtube-soittolistassa Yhteistyötä osaamisen tallentamiseksi ja kehittämiseksi
Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n hallitus on käynnistänyt tärkeän työn jäsenistönsä urapolkujen, kokemusten ja näkemysten tallentamiseksi. Tavoitteena on säilyttää vuosikymmenten aikana kertynyt hiljainen tieto ja osaaminen, joka on ollut keskeisessä roolissa gastronomisen kulttuurin kehittämisessä niin Pirkanmaalla kuin laajemminkin. Tätä arvokasta tietoa kerättiin haastattelemalla kymmentä keittiömestaria Tampereen ammattikorkeakoulun Resto Labissa – restonomiopiskelijoiden oppimisympäristössä. Pirkanmaan Keittiömestarit ry:llä ja TAMKilla on pitkä yhteinen historia. Yhteistyö on jatkunut 2000-luvun alusta saakka, ja restonomiopiskelijat ovat olleet mukana lukuisissa tapahtumissa, kuten Keittiömestareiden Liittopäivillä, Chaîne des Rôtisseurs -paikalliskapituleissa, Sadonkorjuujuhlissa sekä Linnan kutsuilla Tampere-talossa vuonna 2013. Näissä tilaisuuksissa keittiömestarit ovat toimineet esikuvina ja mentoreina, ja opiskelijat ovat päässeet verkostoitumaan sekä laajentamaan omaa ymmärrystään alan mahdollisuuksista. TAMKin alueellinen rooli korostuu työelämän ja osaamisen kehittämisessä. Yksi esimerkki tästä on EU:n osarahoittama Menestysresepti-hanke, jonka tavoitteena on parantaa työn sujuvuutta, tuottavuutta ja työhyvinvointia ravintola-alalla. Hanketta koordinoi TAMK, ja mukana ovat myös Haaga-Helia, LAB-ammattikorkeakoulu, Satakunnan AMK ja Seinäjoen AMK. Yhteistyössä on mukana noin 40 mara-alan pk-yritystä eri puolilta Suomea. Keittiömestareiden haastattelut tarjosivat myös mahdollisuuden tuoda esiin näkemyksiä työhyvinvoinnista ja sen eri ulottuvuuksista. Näistä keskusteluista saatiin arvokasta tietoa, joka tukee Menestysresepti-hankkeen tavoitteita ja tuo esiin alan konkareiden kokemukseen perustuvaa ymmärrystä aiheesta. Lue lisää hankkeesta: https://www.sujuvuudestakilpailuetua.fi/ ja Menestysresepti - Työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla | Tampereen korkeakouluyhteisö TAMK Resto Lab: https://restolab.tuni.fi/ — https://www.facebook.com/tamkrestolab Instagram: @tamkrestolab https://www.instagram.com/tamkrestolab/ TAMK Restonomit: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/palveluliiketoiminnan-tutkinto-ohjelma-paivatoteutus Toimittaja: Arja Luiro Kuvaus ja editointi: Pasi Vanttaja Kuvauspaikka: TAMK Resto Lab, Tampere © Pirkanmaan Keittiömestarit ry 2025 Kommentit on suljettu.
|
Näytä hakemistoValitse blogin aika:
syyskuu 2025
Valitse blogin aihe:
Kaikki
Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
|