Rakkaudesta ruokaan - Pirkanmaan Keittiömestarit ry
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä

Keijo Olander — Ravintola-alan elämää eilen ja nyt, jakso 4/10

17/9/2025

 
​> Jos ohjelma ei käynnisty yläpuolella ruutua klikkaamalla, pääset katsomaan sen Youtubessa tästä
> Kaikki jaksot Youtube-soittolistassa

​Yhteistyötä osaamisen tallentamiseksi ja kehittämiseksi

Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n hallitus on käynnistänyt tärkeän työn jäsenistönsä urapolkujen, kokemusten ja näkemysten tallentamiseksi. Tavoitteena on säilyttää vuosikymmenten aikana kertynyt hiljainen tieto ja osaaminen, joka on ollut keskeisessä roolissa gastronomisen kulttuurin kehittämisessä niin Pirkanmaalla kuin laajemminkin.

Tätä arvokasta tietoa kerättiin haastattelemalla kymmentä keittiömestaria Tampereen ammattikorkeakoulun Resto Labissa – restonomiopiskelijoiden oppimisympäristössä.

Pirkanmaan Keittiömestarit ry:llä ja TAMKilla on pitkä yhteinen historia. Yhteistyö on jatkunut 2000-luvun alusta saakka, ja restonomiopiskelijat ovat olleet mukana lukuisissa tapahtumissa, kuten Keittiömestareiden Liittopäivillä, Chaîne des Rôtisseurs -paikalliskapituleissa, Sadonkorjuujuhlissa sekä Linnan kutsuilla Tampere-talossa vuonna 2013. Näissä tilaisuuksissa keittiömestarit ovat toimineet esikuvina ja mentoreina, ja opiskelijat ovat päässeet verkostoitumaan sekä laajentamaan omaa ymmärrystään alan mahdollisuuksista.

TAMKin alueellinen rooli korostuu työelämän ja osaamisen kehittämisessä. Yksi esimerkki tästä on EU:n osarahoittama Menestysresepti-hanke, jonka tavoitteena on parantaa työn sujuvuutta, tuottavuutta ja työhyvinvointia ravintola-alalla. Hanketta koordinoi TAMK, ja mukana ovat myös Haaga-Helia, LAB-ammattikorkeakoulu, Satakunnan AMK ja Seinäjoen AMK. Yhteistyössä on mukana noin 40 mara-alan pk-yritystä eri puolilta Suomea.

Keittiömestareiden haastattelut tarjosivat myös mahdollisuuden tuoda esiin näkemyksiä työhyvinvoinnista ja sen eri ulottuvuuksista. Näistä keskusteluista saatiin arvokasta tietoa, joka tukee Menestysresepti-hankkeen tavoitteita ja tuo esiin alan konkareiden kokemukseen perustuvaa ymmärrystä aiheesta.

Lue lisää hankkeesta: https://www.sujuvuudestakilpailuetua.fi/ ja Menestysresepti - Työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla | Tampereen korkeakouluyhteisö

TAMK Resto Lab: https://restolab.tuni.fi/ — https://www.facebook.com/tamkrestolab
Instagram: @tamkrestolab https://www.instagram.com/tamkrestolab/
TAMK Restonomit: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/palveluliiketoiminnan-tutkinto-ohjelma-paivatoteutus

Toimittaja: Arja Luiro
Kuvaus ja editointi: Pasi Vanttaja
Kuvauspaikka: TAMK Resto Lab, Tampere

© Pirkanmaan Keittiömestarit ry 2025
< Hakemistoon


    Näytä hakemisto

    Valitse blogin aika:

    syyskuu 2025
    elokuu 2025
    heinäkuu 2025
    kesäkuu 2025
    tammikuu 2025
    joulukuu 2024
    marraskuu 2024
    syyskuu 2024
    kesäkuu 2024
    saattaa 2024
    huhtikuu 2024
    helmikuu 2024
    joulukuu 2023
    marraskuu 2023
    syyskuu 2023

    Valitse blogin aihe:

    Kaikki
    Anne
    Arja
    Gastronomiatarinoita
    Haastattelu
    Historia
    Keittiömestari
    Kisälli
    Ruoka
    Suomi
    Video

    Yläpuolelta voit mennä kaikkien juttujen hakemistoon tai valita julkaisukuukauden tai aiheen. Siirry eteen tai taakse päin jutun jälkeen olevilla painikkeilla.
Kuva
Ota yhteyttä
Yhteistyökumppanit
Tietosuojaseloste ja evästeet
COPYRIGHT (C)  PIRKANMAAN KEITTIÖMESTARIT RY  2023-2025.
​Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.
  • Tapahtumat
    • Tapahtumien hakemisto
  • Blogi
    • Blogien hakemisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Tunnustukset
  • Liity jäseneksi
  • Yhteistyössä