Voit liittyä Pirkanmaan Keittiömestarit ry:hyn jäseneksi tai kisällijäseneksi. Jos olet jo toisen alueyhdistyksen jäsen, voit hakea jäsenyyden siirtoa. Lue tästä yhdistyksen jäsenvalintaperusteet tai tietoa kisällijäsenyydestä, ja täytä sitten alempaa löytyvä oikea sähköinen anomuslomake.
Jäsenyyden kriteerit1. Hakija toimii keittiöpäällikkönä tai keittiömestarina, tai vaihtoehtoisesti yhdistyksen hallitus voi harkintansa mukaan puoltaa sellaisen henkilön jäsenanomusta, joka:
2. Hakija haluaa toimia yhdistyksessä aktiivisesti. 3. Hakijan täytyy jäsenyyttä anoessaan työskennellä tai asua Pirkanmaalla. 4. Jäsenanomuksen käsittelee ensin yhdistyksen hallitus, joka päättää, täyttääkö anomus edellä kuvatut jäsenvalintaperusteet ja tämän perusteella hallitus joko puoltaa tai ei puolla anomuksen hyväksymistä yhdistyksen jäsenkokouksessa, joka tekee lopullisen päätöksen anomuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. 5. Hakijan tulee esittäytyä yhdistyksen kokouksessa, jossa jäsenanomusta käsitellään. Varsinaisen jäsenen jäsenanomusta ei voida käsitellä, mikäli hakija ei ole itse läsnä kokouksessa. Hakija voidaan kuitenkin tarvittaessa poistaa kokouksesta jäsenanomuksen käsittelyn ajaksi. 6. Jäsenanomus on tehtävä kirjallisesti tai sähköisesti jäsenhakemuslomakkeella hyvissä ajoin ennen yhdistyksen kokousta. Jäsenanomus on voimassa sen vastaanottamisesta kolmen seuraavan yhdistyksen kokouksen ajan. 7. Siirtojäsenen on ilmoitettava tiedot edellisestä yhdistyksestä; milloin liittynyt, luottamustehtävät yms. Siirtojäsenanomuksen hyväksyy tai hylkää hallitus. 8. Jäseneksi hyväksytty on velvoitettu suorittamaan vahvistetun jäsenmaksun. Kahden perättäisen jäsenmaksun maksamattomuus johtaa jäsenen yhdistyksestä erottamiseen. Mikäli erotettu jäsen tahtoo palata yhdistyksen jäseneksi, edellytetään tällöin uutta jäsenanomusta. Jäsen velvoitetaan suorittamaan mahdollisesti rästissä olevat jäsenmaksut. |
Kisällijäsenyys1. Yhdistys voi ottaa kisällijäseniksi kokkeja ja ravintola-alan opiskelijoita, jotka eivät täytä vielä varsinaisen jäsenen kriteerejä. Kisällijäsenyyden tarkoituksena on helpottaa ja madaltaa kynnystä tulla mukaan yhdistystoimintaan. Samalla yhdistys pyrkii auttamaan ja tukemaan kisällijäsentä tämän ammatillisessa kehityksessä ja verkostoitumisessa alalla.
2. Hakijan täytyy jäsenyyttä anoessaan työskennellä tai asua Pirkanmaalla. 3. Kisällijäsen voidaan ottaa yhdistykseen heti, kun yhdistys saa hakemuksen ja hallitus on sen käsitellyt. Kisällijäsenellä on samat oikeudet kuin varsinaisella jäsenellä pois lukien äänioikeus yhdistyksen kokouksissa, eikä hän voi olla yhdistyksen hallituksen jäsen. 4. Kisällijäsenyys kestää enintään 5 vuotta. Tämän jälkeen kisällijäsen voi hakea yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi, vaikka varsinaisen jäsenen kriteerit eivät muuten täyttyisikään (ks. Jäsenyyden kriteerit, kohta 1 c). Kisällijäsen voi hakea varsinaiseksi jäseneksi myös ennen 5 vuoden määräaikaa, jos hän täyttää kohdan 1 kriteerit. Ellei kisällijäsen 5 vuoden täytyttyä hae varsinaiseksi jäseneksi tai jäsenanomus hylätään, kisällijäsen siirretään kannatusjäseneksi. 5. Kisällijäseneksi hyväksytty on velvoitettu suorittamaan vahvistetun jäsenmaksun. Kahden perättäisen jäsenmaksun maksamattomuus johtaa kisällijäsenen yhdistyksestä erottamiseen. Mikäli erotettu kisällijäsen tahtoo palata yhdistyksen jäseneksi, edellytetään tällöin uutta jäsenanomusta. Kisällijäsen velvoitetaan suorittamaan mahdollisesti rästissä olevat jäsenmaksut. Kisällijäsenmaksun suuruudesta päättää jäsenkokous. Young Chefs Club Yhdistyksen jäsenet, jotka täyttävät maailmanlaajuisen Young Chefs Clubin jäsenyyden kriteerit mm. iän suhteen, ja ovat kiinnostuneita etenemään urallaan, voivat automaattisesti osallistua sen toimintaan. Toiminta pohjautuu kokkien maailmanliiton World Chefsien Young Chefs Club -toimintaan. Young Chefs Clubin tarkoitus on mahdollistaa nuorille kokeille ammattia tukevia verkostoitumismahdollisuuksia, koulutusta ja vierailuja eri kohteisiin Suomessa. Verkoston ja tapaamisten keskeinen tehtävä on vertaistuki ja kokemusten jakaminen. Toiminnan laajempana tavoitteena on edistää suomalaisen gastronomian sekä alan arvostusta ja tunnettuutta kotimaassa. Young Chefs Clubin toiminta tarjoaa myös kilpailupolusta innostuneille ja osaaville nuorille kokeille hyvän väylän tutustua kilpailutoimintaan yksilö- tai joukkuetasolla. |
Kannatusjäsenyys
1. Yhdistys voi ottaa kannatusjäseniksi luonnollisia henkilöitä tai oikeushenkilöitä, jotka haluavat tukea yhdistystoimintaa.
2. Kannatusjäsen on velvoitettu maksamaan vuotuisen kannatusjäsenmaksun. Jos kannatusjäsenmaksu on maksamatta kaksi vuotta peräkkäin, katsotaan kyseinen kannatusjäsen eronneeksi yhdistyksestä yhdistyksen kokouksessa.
3. Kannatusjäsen saa yhdistyksen kannatusjäsenille tarkoitetut tiedotteet, mutta hänellä ei ole muita jäsenyyteen liittyviä oikeuksia tai etuja.
Jos olet kiinnostunut kannatusjäsenyydestä, ota meihin yhteyttä.
2. Kannatusjäsen on velvoitettu maksamaan vuotuisen kannatusjäsenmaksun. Jos kannatusjäsenmaksu on maksamatta kaksi vuotta peräkkäin, katsotaan kyseinen kannatusjäsen eronneeksi yhdistyksestä yhdistyksen kokouksessa.
3. Kannatusjäsen saa yhdistyksen kannatusjäsenille tarkoitetut tiedotteet, mutta hänellä ei ole muita jäsenyyteen liittyviä oikeuksia tai etuja.
Jos olet kiinnostunut kannatusjäsenyydestä, ota meihin yhteyttä.